Ajankohtaista

Nollaenergiaosaaminen poiki jälleen ilmastopalkinnon

24.10.2013, muokattu 25.10.2013

Mestariasuntojen Mestaritorpalle "Suomen ilmastoystävällisin kerrostalo"-palkinto

"Ilmastoystävällinen kerrostalo 2013"- kilpailun tarkoituksena oli kannustaa suomalaista rakennusalaa ympäristöystävälliseen rakentamiseen. Rakennukset ja rakentaminen vastaavat noin 40 prosentista energiankulutuksesta ja kasvihuonekaasupäästöistä. Näin rakennusalan ratkaisuilla on suuri merkitys koko yhteiskunnan ilmastovaikutuksiin.

Jo kuudes valtakunnallinen palkinto Mestariasunnoille

Järvenpään Mestariasuntojen rakenteilla oleva Mestaritorppa voitti kilpailun jaetulla ensimmäisellä sijalla. Kohteen suunnittelussa käytetty osaaminen periytyy pitkälti nollaenergia-hankeessa hankitusta osaamisesta.

Kuntatalolla Helsingissä järjestetyssä ERA 17 -tilaisuudessa oman kannustuksensa energiatehokkaaseen rakentamiseen toivat mm. Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce J. Oreck ja asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen. Palkinto on jo kuudes Mestariasunnoille viime vuosina annettu valtakunnallinen tunnustus energiatehokkaasta rakentamisesta ja asukkaat huomioivasta ympäristömyönteisestä toiminnasta. Palkinnon vastaanottivat Mestariasuntojen ja Mestaritoiminnan puolesta Veikko Simunaniemi ja Jarkko Piiparinen.

Kaikki ajankohtaiset