Ajankohtaista

Kuopion hanke on valmistunut ja asukkaat ovat muuttaneet sisään helmikuussa

22.03.2011

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n rakennuttama asuntola Puuseppä sijaitsee osoitteessa Suokatu 14. Puusepän viidessä kerroksessa on yhteensä 47 kpl 31,9 - 38,8 m kokoista esteetöntä yksiötä.

Puusepän asuttavat Kuopion kaupungin vammaispalveluyksikön valitsemat opiskelijat. Invamitoitetut asunnot vastaavat Kuopion sosiaalitoimen tarpeeseen ja palvelujen keskitetyn järjestämisen kustannustehokkuuteen. Opiskelijoiden asumisolosuhteiden paranemisen sekä pienten, mutta toimivien ja laadukkaiden asuntojen myötä asumisen viihtyvyys paranee.

Nollaenergiatalon laskennallinen nettoenergiankulutus on vuositasolla 0 kWh/m2 eli talo tuottaa itse tarvitsemansa energian. Energiaa kiinteistöön tuotetaan pääasiassa aurinkopaneeleilla ja -keräimillä sekä maalämpöjärjestelmällä.

Kyseessä on aravarahoitteinen kohde. Nollaenergiahankkeessa ovat mukana Ara (Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus), Tekes (Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus) sekä Sitra (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto).

Muuttopäivä on odotettu ja suuri päivä vammaisille opiskelijoille. Muuton myötä he pääsevät nauttimaan itsenäisestä asumisesta uudessa kodissaan helposti keskellä kaupunkia. Energiataloudellisuuden lisäksi erityisratkaisuna talossa on asukaskäytössä myös hyvinvointikeskus. Siellä kuntosalin lisäksi höyrysaunakapseli ja infrapunasauna tulevat olemaan varmasti kovassa käytössä.

Kaikki ajankohtaiset