Ajankohtaista

Järvenpään nollaenergiatalossa lukuisia vierailuja kesän aikana

01.09.2011

Tekesin asiantuntijat vierailivat nollaenergia-talossa

Tekesin Rakennettu ympäristö -ohjelman lähtökohtana ovat käyttäjien tarpeet ja niiden asettamat vaatimukset rakennetun ympäristön toimivuudelle ja laadulle.
Ohjelmaan haetaan mukaan rohkeita toimijoita, jotka ovat valmiita uudistamaan alan toimintatapoja ja prosesseja. Ohjelman painopiste on erityisesti korjaus-, infra- ja hyvinvointirakentamisessa. Ohjelman johtoryhmä vieraili Veikko Simunaniemen opastuksella Järvenpään Nollaenergia-talossa 23.8.2011.
Laajempi, 30-henkilön joukko Tekesin kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoita vieraili Mestariasuntojen kohteissa 31.8.2011.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja tutustui nollaenergia-taloon

Rakennusteollisuus RT on koko rakennusteollisuuden liittoyhteisö, joka muodostuu Rakennusteollisuus RT ry:stä keskusliittona. Liittoon kuuluvien, yli 2 000 jäsenyrityksen palveluksessa on yli 55 000 henkilöä. Yritysten yhteinen liiikevaihto on noin 10 miljardia euroa. Rakennusteollisuus RT:n järjestörakenteessa keskusliitto keskittyy koko liittoyhteisön tärkeimpiin yhteisiin asioihin, kuten työmarkkina-asioihin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti tutustui Järvenpään nollaenergiataloon kesällä 2010.

Nollaenergiatalo herättää kiinnostusta myös Kazakstanissa

Kanat Zhamankulov ja Timofey Krainenko ovat Suomalais-Kazakstanilaisen suunnittelu-ja insinööritoimiston, FiKaTe Group´n edustajia. Vierailulla yhteyshenkilönä toimi Martti Lujanen, joka on toiminut mm. ympäristöministeriössä sekä YK:n konsulttina Kazakstanissa. FiKaTe haluaa suunnitella ja rakentaa energiatehokkaita asuntoja Kazakstaniin. Suomenvierailun syy oli tutustuminen uusiin teknologioihin ja suomalaisten yritysten kokemukseen tällä alalla. Vierailijoiden mukaan Järvenpäästä saatu esimerkkiratkaisu vanhuksille tarkoitetusta sosiaalisesta rakentamista oli erittäin kiinnostava.

Kaikki ajankohtaiset